Thursday, November 8, 2012

Естествени удължения за коса – глезотия или необходимост?



Как да подготвим косата си за зимата?

На прага на зимата сме. Естествените ни коси съвсем закономерно са доста изтощени от палещото слънце на лятото и от ежедневната топлинна и химическа обработка. За да се подготвим за зимните месеци на първо място трябва да подстрижем изтощените крайчета на косата, да освежим цвета и да направим възстановяваща маска за коса нашия скалп и за самата коса. Също така да преценим от колко реда удължения ще имаме нужда, за да изглежда косата ни пищна и обемна, а не проскубана и тънка. 

По отношение на цвета имаме доста възможности, но основната тенденция е той да е с мек, топъл нюанс. Най-модерният цвят за сезон есен-зима 2012-2013 е кафявото от кестен до шоколад. Кестенявото е карамелено, като може да се дообогати със светли или по-тъмни червеникави кичури. (Мария Илиева и Диана Любенова вече заложиха на този цвят). Ако не искате да бойдисвате собствената си коса можете да използвате кичури с червен цвят от естествено удължение.
Кафявото е в топъл шоколадов цвят. 

Друга модна тенденция е цялата коса да е на кичури в преливащи тонове.
Ако все пак сте избрали русото то знайте, че то трябва да е в медени и златни отенъци.
Черното има лек червеникав или виолетов отенък. 

Фризьорите на Prada представиха в своите ревюта за предстоящия сезон коси в преливащ цвят, тъмнокафяво към червено в долната част и платинено русо в горната към тъмнокестеняво отдолу, също контрастиращо черно с червено. Такъв ефект се постига с помощта на екстеншъни.
Няма две мнения, че с помощта на удълженията за коса фантазията ни може да се развихри и можем да постигнем прекрасна визия без да изтощаваме собствената си коса. Освен това с удълженията на клипс, които можем да слагаме и махаме когато си пожелаем ние можем да постигаме различни ефекти и да разнообразяваме прическите си, така че да имаме самочуствие и да запазим доброто лятно настроение и през ветровитата и дъждовна есен и през студената зима.

No comments:

Post a Comment